Zajistěte si okamžité aktualizace ze SuperSaaS do Google kalendáře



S malou pomocí našeho webhooku již nebudete muset čekat dlouhé minuty, než se vaše rezervace synchronizují.

SuperSaaS sleduje rychlost s jakou je vaše dostupnost z kalendáře Google synchronizována s rozvrhem  v SuperSaaS. Stejně jako většina nastavení, které nabízíme, je to rychlé a snadné. Rychlost v opačném směru (z rozvrhu SuperSaaS do kalendáře Google) však trochu pokulhává.

Zčásti proto, že v tomto případě určuje rychlost aktualizací firma Google, a v našem instantním světě mohou být nesnesitelně pomalé. Kromě toho nemáte žádnou kontrolu nad tím, která pole budou zahrnuta do popisu události ve vašem kalendáři Google.

Zbavte se únavného čekání


Zde vstupují do hry nástroje pro automatizaci pracovního procesu, jako jsou Zapier a Integromat, pro které naši vývojáři připravili automatizované šablony, jež vše urychlí a umožní úpravu polí k zobrazení. Kdykoli se ve vašem rozvrhu SuperSaaS objeví nová schůzka, bude přidána i do vašeho kalendáře Google. Pokud nějakou rezervaci aktualizujete nebo odstraníte, i tyto změny se v kalendáři Google projeví.

Můžete si upravit i další podrobnosti, které chcete v kalendáři Google zobrazit. Lze například přidat pole, jako je poloha, e-mailová adresa, začátek nebo konec události, cenu či informaci o tom, zda rezervace přišla z čekací listiny.

Vyzkoušejte si to sami se službou Integromat. Pokud ještě nemáte účet, možná byste si jej mohli založit, než budete pokračovat (nabízené služby jsou pro drobné uživatele zdarma, což je další plus).

Jděte s proudem


Ačkoli se jedná o poměrně intuitivní proces, při kterém je třeba jen „kliknout, zvolit, opakovat“, připravili jsme pro vás přehled kroků, které bude potřeba učinit, abyste mohli využívat synchronizace rozvrhu SuperSaaS s vaším kalendářem Google s pomocí šablony na Integromatu:

1. Klikněte na tlačítko „Vytvořit nový scénář ze šablony“. Otevře se vyskakovací okno, ve kterém si budete moci zvolit připojení k vašemu rozvrhu SuperSaaS, není-li ještě zvoleno, a poté kliknete na „Přidat“ pro přidání vašeho rozvrhu nebo výběr ze seznamu rozvrhů, pokud máte více než jeden.

2. Klikněte na „Pokračovat“. Objeví se nové vyskakovací okno, ve kterém si budete moci zvolit ze seznamu svůj účet Google nebo se kliknutím na „Přidat“ přihlásit ke svému účtu Google. Kliknutím do bílé lišty si můžete zobrazit možnosti kalendáře Google.

3. Ve stejném okně si zvolte, jaká pole chcete použít do názvu události.

4. Následně bude po každém stisknutí tlačítka „Pokračovat“ třeba jen jednoduše vybrat stejný kalendář, abyste integraci do služby Google upozornili, že musí přidat nové události, případně je aktualizovat či odstraňovat tak, jak to budete provádět ve svém účtu SuperSaaS.

5. Přidáním nové události do rozvrhu SuperSaaS si ověřte své nastavení. Poté klikněte na „Spustit“ pod scénářem Integromat.

6. Vhodné je také zkusit změnit čas a datum zkušební události (nebo její odstranění) a poté znovu kliknout na „Spustit“, abyste se ujistili, že se provedené změny správně projeví v kalendáři Google.
Pokud chcete místo služby Integromat raději používat Zapier, vytvořili jsme podobnou šablonu také pro Zapier.

Tento popis se vztahuje na synchronizace jedním směrem ze služby SuperSaaS do Google. Pokud chcete zajistit synchronizaci i v opačném směru, podívejte se na naše pokyny k synchronizaci dostupnosti z kalendáře Google do služby SuperSaaS.

Vyzkoušejte tyto triky


Doporučujeme vám, abyste si nejprve vytvořili zvláštní kalendář a provedli jeden testovací cyklus, během něhož ověříte, že integrace funguje podle očekávání. Pokud během tohoto procesu provedete neúmyslně nějaké chyby, vašeho standardního kalendáře Google se nedotknou.
Při úpravě polí, která se mají objevit v popisu události (nebo přidáváte-li více polí), dejte pozor, abyste neodstranili pole „ID“. Systém události aktualizuje na základě jejich jedinečného identifikačního čísla a v případě jeho odstranění nebude systém schopen změny rozpoznat a zobrazit je v kalendáři Google.
Integraci si můžete ještě vylepšit tím, že si vytvoříte samostatný webhook pro různé kalendáře Google pro každý zdroj či službu a přiřadíte jim různé barvy.

Pokud se vám webhooky zdají jako skvělý nápad, zde najdete více informací o tom, jak můžete pomocí webhooků vylepšit svůj rozvrh.